fbpx

Sofabord i Afrikansk Wenge Træ

Sofabord i mørkt træ

Vi er vilde med Wenge træ! Det er den smukkeste træsort, som per natur er helt mørk i kernen og med lyse barkkanter. Dette giver træsorter et eksklusivt udtryk, der er svær at efterligne i andet træ. Ofte vil plankerne være skåret på langs med stammen, som bibeholder de lange flotte årer i træet. Årringe i et træ er ligesom et fingeraftryk. Det giver derfor en unik detalje som plankebord at man kan se de smukke årer i træet.

Sofabord i wengetræ

Planke sofabord — Afrikansk Wenge træ

Vi vælger som udgangspunkt ofte hele planker på op til 5 meter og op til 90 cm i bredden. Wenge planker er ofte ikke særligt brede. Derfor kan de nogle gange være en udfordring af lave et bredt spisebord af 1 hel planke. Men vi har et samarbejde med et godt savværk, der er de største importører af afrikanske træsorter i Danmark. Derfor kan vi ofte finde lige præcis den bredde vi vil have. Det sikrer os at træet opfylder de lovmæssige krav ift. fældning og import. Derudover vil plankerne også være tørret korrekt. Vi anvender kun ovntørrede planker, så vi er sikre på at de ikke vil give sig med tiden.

Wenge sofabord

Sofabord i mørke planker — Helt glat overflade

Når vi arbejder med denne type træ, sliber vi den altid helt ned så den får en naturlig glat overflade. Herefter olierer vi den af flere omgange, så træet bliver mættet ordentligt. Du kan derfor både bruge det som spisebord og sofabord.

Sofabord i træ — Let at vedligeholde

En anden lækker detalje ved Wenge træ er at det ligger højt på Brinell Skalaen, som er med til at måle, hvor hårdført træsorter er. Som eksempel ligger Valnød træ på omkring 2,6 i hårdhed og egetræ 3,4. Både Valnød og Eg er anvendt til større spiseborde og andre typer af møbler. Men Wenge træ ligger helt oppe på 5,6 i hårdhed. Derfor er det ekstremt hårdført især som bord.

Sofabord med organiske kanter

Som regel vil træet have den klassiske flotte splint (barkkant). Hvis dette ikke ønskes, men man blot gerne vil have et møbel i den skønne mørke træfarve, så kan vi sagtens skære det til. Vi laver alle møbler på bestilling. Derfor kan vi skræddersy møblerne præcis til dit behov. Vi kan lave plankeborde i op til 5 meter, som man også kan sammensætte af eksempelvis 3 planker, hvis man ikke vil have 1 hel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen