Plankebord i natur farvet – 7.000 kr.

Plankebord i natur farvet er et skønt og rustikt spisebord. Hos Raw Circle er vi vilde med organiske materialer. Derfor fik vi ideen til at lave vores eget spisebord af planker i asketræ. Plankebordet er blevet et klenodie i mange nordiske hjem. Det er det perfekte rustikke spisebord, der passer ind i alle hjem.

For at give bordet det perfekte finish kan plankerne sættes sammen med ben af sort fladstål i evt. X, U eller trapez formet og fås i forskellige længder, bredder og farver.

Miks plankebordet med stole, der passer ind i dit hjem. F.eks. stole i stil med Charles Eames evt. med et lammeskind eller måske en rustik trallebænk. Hvis du er mere til det stilrene look kan du sætte ben på i sølvfarvet fladstål og kombinere det med sorte læderstole.

plankebord længde

Vi har valgt at bruge ubehandlet asketræ til vores plankebord, som vi selv skærer til i den ønskede længde.  Det typiske mål vil være mellem 160-200 cm langt.

Et bord i en længde på 160-170 cm kan der sidde 6 personer ved, hvor der vil kunne sidde 8 personer ved et bord i længden 180-200 cm. Højden på et spisebord er i standart mål imellem 60-70 cm højt, men kan variere efter hvor høje dine spisebordsstole er.

For at gøre træet så hårdført som muligt er det vigtigt at slibe  træet ned så det får en blød overflade.

 

Efter at have slebet plankerne, mætter vi dem med en solid omgang træolie, hvorefter plankerne skal slibes igen. Processen skal gentages indtil træet er mættet og derfor ikke suger mere af olien til sig.

 

 

Vi har valgt at beholde den naturlige side af plankerne inklusiv barken for at give spisebordet et mere organisk og skandinavisk look. Hvis man er til det mindre organiske kan plankerne skæres lige ned og slibes glatte.

Når plankerne er færdige sættes benene på. Her er det vigtigt at man husker lægter på undersiden af plankerne, der kan understøtte dem, da plankerne vejer omkring 20 kg.

Findes også i

Comments are closed.